חכירה ? מה זה בכלל חכירה ? מה זה חכירה מהוונת? מה זה חכירה מימונית או תפעולית ???

חכירה ? מה זה בכלל חכירה ? מה זה חכירה מהוונת? מה זה חכירה מימונית או תפעולית ???

לקוחות וחברים יקרים ! 

אנחנו נתקלים בהמון שאלות מצד הקונים שאנחנו מלווים בקניית דירה למגורים או להשקעה

בצפון הישן של ת"א. 

לכן החלטנו לעלות מאמר נוסף כהרגלינו בשנים האחרונות באופן כללי . 

הפעם נרחיב על משמעות המושג "חכירה" וסוגי החכירה הקיימים וכמובן לעשות לכם קצת סדר אחת ולתמיד

תחת הקטגוריה מאמרים וחדשות אצלנו באתר www.Homepic.co.il

 

בואו נצא לדרך …

 

מהי חכירה באופן כללי :

חכירה היא זכות קניינית אותה אנו רוכשים בכסף ובעצם אפשר להגיד שחכירה דומה מאוד לשכירות רגילה אך בשונה משכירות רגילה שלרוב תימשך מספר שנים בודדות , הרי שחכירה תהיה לרוב לפרקי זמן ארוכים מחמש שנים. ובעצם כאשר אנו חותמים על הסכם שכירות ארוך טווח אנו חותמים על הסכם חכירה שמקנה לחוכר זכויות שימוש בקרקע או בנכסים ברמה זהה לזו של בעלי הנכס בפועל.

חוזה חכירה למשך פרקי זמן ארוכים מעשרים וחמש שנים ייחשבו כ"חכירה לדורות" שגם על זה נרחיב בהמשך וכולנו עושים שימוש בחכירה מעין זה כאשר אנו רוכשים דירה או קרקע ממנהל מקרקעי ישראל אשר מחכיר את הקרקעות לתושבים ל49 שנים ומחדש את החכירה אוטומטית כך שבפועל הנכסים בבעלות הרוכשים.

 

למה חכירה נועדת?! ואיזה סוגיות משפטיות של חכירה יש …. 


  • חכירה מהוונת
  • חכירה מימונית
  • חכירה תפעולית

חכירה מהוונת : 

חכירה מהוונת היא החכירה המוכרת. חכירה בה אדם מגיע ומבקש לשכור / לחכור את חלקת האדמה או את הנכס מקרקעין שבבעלותכם לתקופה העולה על חמש שנים. בשונה משכירות רגילה בה אנו נשלם כל חודש בחודשו דמי שכירות, בחכירה מהוונת מלוא דמי החכירה משולמים מראש והחוכר זוכה לזכויות דומות לזה של הבעלים לאורך כל תקופת החכירה. חכירה מהוונת היא המוכרת ושימושית מכולן מאחר ומרבית הקרקעות בבעלות המדינה והיא מחכירה לנו את הנכסים בחכירה מהוונת.

חכירה מימונית : 

היא חכירה מסוג מעט שונה, בחכירה מימונית הקרקע או הנכס נשאר בבעלות מלאה של המחכיר אך הרווחים והסיכונים שיש על הנכסים ניתנים במלואם לחוכר. כך שבמידה והחוכר משגשג פירות ההשקעה נשמרות בידיו ואילו בעלי הנכסים או הקרקעות אינו זכאי לחלק מהרווחים למרות בעלותו בנכס. תחום זה מורכב ומחייב עבודה צמודה עם רואה חשבון אך בשימוש בעיקר בחברות הנסחרות בבורסה. דמי חכירה מימונית אינם כחכירה מהוונת ומתפרסים על פני תקופת החכירה ומושפעים מריביות שנקבעו מראש ובסוף תקופת החכירה משיב החוכר את הנכס או רוכש את הנכס אחת ולתמיד מבעליו החוקיים.

חכירה תפעולית : 

חקירה תפעולית תהיה לגמרי שונה מהאחרים וזאת מאחר והחוכר כלל אינו זכאי לזכויות בנכס המוחכר אלא רק מקבל זכויות שימוש בו. המשמעות של הדבר שהחוכר אינו בעליו של הנכס (לא ברמה המשפטית ולא ברמה הכלכלית) כלומר, אין לו רווחים או סיכונים כלל אלא רק זכות לשימוש בנכס. רבים מאיתנו מכירים סוג חכירה זה מעולם הרכב בו אנו שוכרים רכב בפורמט "ליסינג" מאחת מהחברות הגדולות לתקופה של שלוש שנים ויותר ובמהלכם אנו משלמים דמי שימוש קבועים ובסוף פרק הזמן עלינו להחזיר את הרכב לבעליו – לחברה המחכירה וזאת מבלי שהיו לנו זכויות כלשהן על הרכב.

עד כאן זה ברור ?! נהדר! 

  אחרי שהבנו מה המשמעות של כל סוגי החכירות, השאלה הגדולה היא

אתם בטח שואלים עכשיו ?! אז למה נוצר כלי זה?  

אז בקצרה … השימוש בחכירה נועד לאפשר לנו לחתום על הסכמים ארוכי טווח על נכסי מקרקעין מול המדינה או אל מול גורמים כלכליים שנדרשים לשליטה גבוהה על הנכסים שבבעלותם. המדינה רוצה לשלוט בנכסים שבבעלותה כך שלא ניתן יהיה ליטול את השליטה על המשאבים שמאפשרים לה לגדול ולהתפתח בעזרת הון ממדינות אחרות או לאפשר לביצוע פעולות שחותרות תחת שלטונה וכך נהוג גם במקומות נוספים בעולם. לדוגמא: בעולם הכלכלי, חברות הליסינג וחברות בורסאיות מעוניינות לבצע מניפולציות שונות כדי לחסוך כסף או כדי לתחזק את צי הרכב וחסוך העברות בעלות תדירות.

לסיכום מקווים שעשינו לכם סדר בדברים ..

תמיד לשרותכם 

Homepic 

ניהול – יזמות – ושיווק נדל׳׳ן